Tacosen blev så klart inte klar i tid men det blev gott 🙂 Vi har tagit bort köttfärsen och gör bara en röra med kidneybönor. Två förpackningar eco-bönor i en panna sedan i med en påse kryddmix. Blir as bra. Mycket billigare för oss och bättre för miljön. Sedan känner jag mig sjukt mycket lättare efteråt. Kött är fan tungt alltså.
Sedan bakar vi våra tortilla till men bara när vi hinner. Typ var sjunde gång eller så 🙂 Men dom gånger vi gör det slår det allt. Prova!
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
60 g smör
1 1/2 vatten (ljumment)
Mjöl och salt i en bunke. Smula ner smör, till en grynig massa. Häll i vattnet. Knåda till en smidig deg.
Dela i typ 12 bitar. Gör bollar. Kavla ut bollarna på mjölat bord. Bra om dom blir typ 15 cm i diameter (men det bestämmer du ju själv så kart) . Stek på medelvärme i torr stek panna. Lägg dom i en duk för att hålla dem varma.
Dom här bollarna går att frysa in med bra resultat, för att ta fram när det inte finns tid att baka.